Εκτέλεση
Βάζουμε πρώτα σε κατσαρόλα το κακάο, τη ζάχαρη, το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και το γάλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 5΄, πάντα ανακατεύοντας.
Όταν γίνει το μείγμα κακάο το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Μπορούμε να το βάλουμε σε κρύο μπεν μαρί.
Σε μπολ με παγάκια και νερό βυθίζουμε την κατσαρόλα με το ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει καλά.
Αφού κρυώσει, προσθέτουμε την κρύα κρέμα και ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθεί.
Αδειάζουμε το μείγμα για το παγωτό κακάο στην παγωτομηχανή.
Εναλλακτικά φτιάχνουμε το παγωτό χωρίς παγωτομηχανή.
Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή.