Απλό παγωτό, με πλούσια γεύση κακάο και εύκολο στην παρασκευή. Εμπλουτίστε το με ξηρούς καρπούς, κομμάτια σοκολάτας και ό,τι άλλο σας αρέσει.

Απλό παγωτό, με πλούσια γεύση κακάο και εύκολο στην παρασκευή. Εμπλουτίστε το με ξηρούς καρπούς, κομμάτια σοκολάτας και ό,τι άλλο σας αρέσει.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
703

Για το παγωτό κακάο

  • 30 γρ. κακάο σκόνη άγλυκο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 125 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 375 ml γάλα φρέσκο
  • 1 κλων. βανίλια (μόνο τον καρπό της)
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε πρώτα σε κατσαρόλα το κακάο, τη ζάχαρη, το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και το γάλα.

    Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 5΄, πάντα ανακατεύοντας.

    Όταν γίνει το μείγμα κακάο το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

    Μπορούμε να το βάλουμε σε κρύο μπεν μαρί.

    Σε μπολ με παγάκια και νερό βυθίζουμε την κατσαρόλα με το ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει καλά.

    Αφού κρυώσει, προσθέτουμε την κρύα κρέμα και ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθεί.

    Αδειάζουμε το μείγμα για το παγωτό κακάο στην παγωτομηχανή.

    Εναλλακτικά φτιάχνουμε το παγωτό χωρίς παγωτομηχανή.

    Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται