Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΛΙΚΕΡ ΚΡΕΜΑ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΛΙΚΕΡ ΚΡΕΜΑ
Εκτέλεση
- Ενώνουμε πρώτα σε μπολ την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το Bailey’s.
- Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα ή κουτάλι μέχρι να λιώσουν τα υλικά (να διαλυθεί η ζάχαρη).
- Μετρήστε σωστά την ποσότητα του λικέρ γιατί αν πέσει παραπάνω, το αλκοόλ δεν θα αφήσει το παγωτό να παγώσει.
- Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά για 1 ώρα.
- Τότε, το χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός ν’ αφρατέψει.
- Το αφήνουμε 2-3 ώρες στην κατάψυξη ν’ αρχίσει να πήζει και το ξαναχτυπάμε με μίξερ χειρός ν’ αφρατέψει.
- Το αφήνουμε όλη τη νύχτα για να παγώσει καλά.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνουμε 10΄ στο ψυγείο να μαλακώσει ελαφρά.
- Με το σκουπ του παγωτού το βάζουμε σε μπάλες σε ποτήρια και ιδανικά περιχύνουμε με λίγο Bailey’s.