Εκτέλεση
Σκίζουμε την βανίλια στα δυο.
Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε μέσα τη βανίλια, τη ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι.
Αφήνουμε να ζεσταθεί το γάλα και να λιώσει η ζάχαρη.
Ανακατεύουμε με σύρμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ ή σε κανάτα και προσθέτουμε μέσα την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει στον πάγκο της κουζίνας.
Παγώνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο περίπου για 2 ώρες, να γίνει δροσερό.
Αφαιρούμε το κλωνάρι βανίλια, καθαρίζουμε από πάνω όλο τον καρπό της και τον ρίχνουμε στο μείγμα.
Χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ ή βάζουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή, ακολουθώντας τις οδηγίες της παγωτομηχανής.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ρηχό και φαρδύ μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να κάνει σώμα και να σφίξει ελαφρά.
Το βγάζουμε από την κατάψυξη, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει για μερικά λεπτά και το ξανά παγώνουμε στην κατάψυξη.
Όσο πιο πολλές φορές ακολουθήσουμε αυτή τη διαδικασία, χτύπημα -πάγωμα τόσο πιο αφράτο θα γίνει το παγωτό βανίλια.
Εκτός από το παγωτό βανίλια χωρίς αυγά μπορείτε να δοκιμάστε και άλλα υπέροχα σπιτικά παγωτά.
Φτιάξτε το εύκολο παγωτό ή το παγωτό cheesecake με φράουλες και το παγωτό γιαούρτι που είναι φανταστικό!