Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Video
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για να πέσει η θερμοκρασία του και να γίνει χλιαρό.
- Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο.
- Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
- Τα ανακατεύουμε με το σύρμα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε με το σύρμα τα ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να σταθεί το μίγμα για 30 λεπτά το λιγότερο.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Ρίχνουμε ένα πολύ μικρό κομματάκι βούτυρο να λιώσει.
- Μόλις αφρίσει, ρίχνουμε 1/4 φλ. μίγμα για πάνκεϊκ.
- Ψήνουμε για 2 με 3 λεπτά τη μια πλευρά, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 1 λεπτό από την άλλη πλευρά.
- Τα διατηρούμε σε χαμηλό φούρνο, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για να μη στεγνώσουν μέχρι να τα ετοιμάσουμε όλα.
- Όταν τελειώσουμε, στήνουμε τα πιάτα τοποθετώντας στρώσεις από 3 πάνκεϊκς και ενδιάμεσα κομμάτια ζαμπόν, τυρί, σπανάκι.
- Γαρνίρουμε με 1 αυγό ποσέ και περιχύνουμε λίγη σάλτσα ολαντέζ ή τυρί κρέμα.
- Γαρνίρουμε με λίγο σχοινόπρασο.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ξινόγαλο με γιαούρτι ή γάλα πλήρες.
- Βάλτε ό,τι αλλαντικό προτιμάτε.
- Η κρέμα ολαντέζ μπορεί να αντικατασταθεί με τυρί κρέμα χτυπημένο ελαφρά με σύρμα, ώστε να μαλακώσει και να πέφτει σαν σάλτσα.
- Για να γίνουν αφράτα και φουσκωτά τα πάνκεϊκς, να χρησιμοποιήσεις ξινόγαλο. Μαζί με τα διογκωτικά αφρατεύει πολύ το μίγμα.
- Και μην ξεχνάτε, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ο χυλός πρέπει να σταθεί το λιγότερο 30 λεπτά για πιο αφράτο αποτέλεσμα.