Μια εντυπωσιακή και πολύ εύκολη συνταγή για τούρτα φράουλα.Αν και γενικά οι τούρτες είναι πολύπλοκες αυτή η συνταγή είναι εύκολη γρήγορη και...

 

 

 

Μια εντυπωσιακή και πολύ εύκολη συνταγή για τούρτα φράουλα.Αν και γενικά οι τούρτες είναι πολύπλοκες αυτή η συνταγή είναι εύκολη γρήγορη και παρά πολύ εντυπωσιακή.
Θα φτιάξουμε ένα αφράτο εύκολο παντεσπάνι γεμιστό με φράουλες κι αυτό είναι που κάνει την γεύση της τούρτας αξεπέραστη.
Θα γεμίσουμε με απλή σαντιγί,γιατί όπως είναι γνωστό οι φράουλες με σαντιγί είναι μεγάλος πειρασμός.Και θα χρησιμοποιήσουμε οπωσδήποτε κατακόκκινες αρωματικές φράουλες.
Αρχικά καθαρίζουμε πλένουμε στεγνώνουμε και κόβουμε τις φράουλες σε κομμάτια. Προσθέτουμε την μαρμελάδα κι ανακατεύουμε. Αφήνουνε στην άκρη για λίγο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υλικά.Τα μείγμα φράουλα και μαρμελάδα θα μπει μέσα στο παντεσπάνι φράουλας και τέτοια τούρτα φράουλα τόσο νόστιμη και ζουμερή, δεν θα έχετε ξαναδοκιμάσει.
Φτιάχνουμε το παντεσπάνι
Ξεκινάμε με το χτύπημα βουτύρου και ζάχαρης μέχρι να γίνουν κρέμα. Μετά ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.Ρίχνουμε μέσα τις φράουλες με την μαρμελάδα κι ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.
Μοιράζουμε στα δυο έτοιμα ταψάκι και ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά το παντεσπάνι πριν στήσουμε την τούρτα.
Σε ένα δίσκο ή τουρτιέρα βάζουμε το ένα παντεσπάνι το σιροπιάζουμε ,γεμίζουμε με σαντιγί και φράουλες και καλύπτουμε με το άλλο παντεσπάνι. Καλύπτουμε με σαντιγί την επιφάνεια και γαρνίρουμε με φράουλες.
Η τούρτα πρέπει να μείνει στο ψυγείο 1 με 2 ώρες.Απολαύστε την όταν οι φράουλες είναι στην εποχή τους και θα σας μείνει αξέχαστη τόσο η γεύση της όσο και η υφή της.
  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
241
  • Για το παντεσπάνι
  • 270 γραμ. βούτυρο
  • 270 γραμ. ζάχαρη
  • 270 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 5 αυγά
  • 150 γραμ. φράουλες ψιλοκομμένες
  • 100 γραμ. μαρμελάδα φράουλα ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
  • Για το μοντάρισμα
  • 800 γραμ. σαντιγί
  • 200 γραμ. μαρμελάδα φράουλα
  • 2-3 κ.σ. κονιάκ
  • 500 γραμ. φρέσκες μικρές φράουλες κατακόκκινες
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, σε ένα μπολ.

    Πλένουμε, στεγνώνουμε, ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα.

    Θα χρησιμοποιήσουμε 2 ταψάκια στρογγυλά 25 εκ. ή μακρόστενα μιας χρήσεως 30×21 εκ.

    Τα βουτυρώνουμε ελαφρά και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα.

    Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

    Το παντεσπάνι

    Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για 4-5′ να γίνει κρέμα και να λιώσει καλά η ζάχαρη.

    Προσθέτουμε 1-1 τα αυγά να τα πίνει το μίγμα.

    Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα και τη μαρμελάδα .

    Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα ίσα να πιει το μίγμα το αλεύρι.

    Ισομοιράζουμε στα έτοιμα ταψάκια.

    Αν θέλουμε στην επιφάνεια βάζουμε φέτες φράουλας.

    Ψήνουμε για περίπου 20-25′ να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό από την καρδιά τους.

    Αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν τελείως.

    Το στήσιμο

    Σε κατσαρολάκι βάζουμε την μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά και το λικέρ ανακατεύουμε να ζεσταθεί λίγο και να αραιώσει η σύσταση του.

    Σε μεγάλη πιατέλα βάζουμε το ένα παντεσπάνι.

    Με πινέλο βρέχουμε όλη την επιφάνεια να ποτίσει με την αραιή μαρμελάδα.

    Απλώνουμε μια στρώση σαντιγί και μια στρώση φέτες φράουλας.

    Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε με στρώση σαντιγί καλύπτοντας ολόγυρα

    Γαρνίρουμε την επιφάνεια με μικρές κατακόκκινες φράουλες καθώς και όλη την πιατέλα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται