Υλικά
Εξοπλισμός
Γουδί
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Για την πανσέτα στο τηγάνι, χρειαζόμαστε πολύ λεπτοκομμένη πανσέτα χωρίς κόκκαλο.
- Σπάμε τα πιπέρια με γουδί ή μπλέντερ.
- Τα θέλουμε χοντροκομμένα.
- Τα σκορπάμε στον πάγκο εργασίας.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι.
- Κυλάμε τις φέτες πανσέτα για να κολλήσουν καλά στα καρυκεύματα.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ροδίζουμε την πανσέτα για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τη βγάζουμε σε πιατέλα και τη διατηρούμε ζουμερή.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καραμελώνουμε για 7 λεπτά ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε το μήλο σε φέτες ή σε καρέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το βαλσαμικό ξύδι και αφήνουμε να καραμελώσουν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το κρασί.
- Ξαναβάζουμε στο τηγάνι την πανσέτα και προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το θυμάρι.
- Αφήνουμε να γλασάρει η σάλτσα για 1 λεπτό.
- Τέλος, προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει, να πυκνώσει και να γυαλίσει η σάλτσα.