• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
19
  • 12 φέτες πανσέτα (χωρίς κόκκαλο) με πάχος 1-1/2 με 2 εκατοστά
  • 2 κ.σ κόκκους πολύχρωμα πιπέρια
  • Ανθός αλατιού
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 4 ξερά κρεμμύδια
  • 1/4 φλ. ξύδι βαλσαμικό
  • 1 μήλο μεγάλο
  • 1/4 φλ. κόκκινο κρασί
  • λίγο θυμάρι
  • λίγο δεντρολίβανο
  • 1 κομματάκι κρύο βούτυρο (προαιρετικά)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πανσέτα στο τηγάνι με μήλα

    Για την πανσέτα στο τηγάνι, χρειαζόμαστε πολύ λεπτοκομμένη πανσέτα χωρίς κόκκαλο.

    Σπάμε τα πιπέρια με γουδί ή μπλέντερ.

    Τα θέλουμε χοντροκομμένα.

    Τα σκορπάμε στον πάγκο εργασίας.

    Πασπαλίζουμε με αλάτι.

    Κυλάμε τις φέτες πανσέτα για να κολλήσουν καλά στα καρυκεύματα.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

    Ροδίζουμε την πανσέτα για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

    Τη βγάζουμε σε πιατέλα και τη διατηρούμε ζουμερή.

    Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια.

    Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καραμελώνουμε για 7 λεπτά ανακατεύοντας.

    Προσθέτουμε το μήλο σε φέτες ή σε καρέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

    Προσθέτουμε το βαλσαμικό ξύδι και αφήνουμε να καραμελώσουν τα υλικά.

    Προσθέτουμε το κρασί.

    Ξαναβάζουμε στο τηγάνι την πανσέτα και προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το θυμάρι.

    Αφήνουμε να γλασάρει η σάλτσα για 1 λεπτό.

    Τέλος, προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει, να πυκνώσει και να γυαλίσει η σάλτσα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται