Πανσέτα στο τηγάνι με μήλα
Για την πανσέτα στο τηγάνι, χρειαζόμαστε πολύ λεπτοκομμένη πανσέτα χωρίς κόκκαλο.
Σπάμε τα πιπέρια με γουδί ή μπλέντερ.
Τα θέλουμε χοντροκομμένα.
Τα σκορπάμε στον πάγκο εργασίας.
Πασπαλίζουμε με αλάτι.
Κυλάμε τις φέτες πανσέτα για να κολλήσουν καλά στα καρυκεύματα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ροδίζουμε την πανσέτα για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τη βγάζουμε σε πιατέλα και τη διατηρούμε ζουμερή.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καραμελώνουμε για 7 λεπτά ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το μήλο σε φέτες ή σε καρέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το βαλσαμικό ξύδι και αφήνουμε να καραμελώσουν τα υλικά.
Προσθέτουμε το κρασί.
Ξαναβάζουμε στο τηγάνι την πανσέτα και προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το θυμάρι.
Αφήνουμε να γλασάρει η σάλτσα για 1 λεπτό.
Τέλος, προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει, να πυκνώσει και να γυαλίσει η σάλτσα.