• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες
10

Για την πανσέτα

  • 1 κ.γ. σκόνη μουστάρδα
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 kg χοιρινή πανσέτα

Για την κρούστα

  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε ψίχουλα
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 κλαδάκια θυμάρι
  • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πανσέτα με κρούστα μυρωδικών

    Αλείφουμε πρώτα το κρέας με λίγο από το ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνεια.

    Ανακατεύουμε σε μπολ την σκόνη μουστάρδας το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Αλείφουμε την πανσέτα με το μείγμα.

    Ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και την ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά γύρω γύρω.

    Τη βάζουμε σε σχάρα μέσα σε ταψί. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180ºC. Την αλείφουμε με την μουστάρδα.

    Σε μπολ βάζουμε τα ψίχουλα το τυρί τα μυρωδικά το σκόρδο και το υπόλοιπο λάδι.

    Πιέζουμε το μίγμα να κολλήσει στην επιφάνεια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 1ώρα επιπλέον.

    Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα. Αφήνουμε να σταθεί να ξεκουραστεί για 15′ και να ανακτήσει τα υγρά του. Το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

    Ρίχνουμε το κρασί στο ταψί καθώς είναι ζεστό και τρίβουμε να διαλυθούν οι καραμελωμένοι χυμοί. Το βάζουμε σε κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μειωθεί στο μισό και να πυκνώσει.

    Σερβίρουμε με πατάτες και άφθονη σαλάτα.

    Για να απογειώσετε την πανσέτα στο φούρνο, σερβίρετέ τη με το παρακάτω συνοδευτικό:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται