Παντεσπάνι σοκολάτας
Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας που πρέπει να είναι κρύες.
Θα χρησιμοποιήσουμε 2 ταψάκια μιας χρήσεως 30 x 21 εκ. ή 2 φόρμες δαχτυλίδι 22-24 εκ.
Τις βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ºC στον αέρα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
Λιώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Αφήνουμε για λίγα λεπτά να γίνει χλιαρή.
Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 6 με 7 λεπτά δυνατά μέχρι να ασπρίσουν και να κρεμώσουν.
Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά στα αυγά κι απαλά ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Τέλος, προσθέτουμε τις κρύες σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε απαλά.
Ισομοιράζουμε στα 2 ταψάκια.
Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Πρέπει να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε να σταθούν για 15 λεπτά και τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.