Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια το τέλειο συνοδευτικό για τα αγαπημένα σας πιάτα. Το γιαούρτι δίνει τη δροσιά του στη συνταγή ενώ τα καρύδια...

Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια το τέλειο συνοδευτικό για τα αγαπημένα σας πιάτα. Το γιαούρτι δίνει τη δροσιά του στη συνταγή ενώ τα καρύδια ταιριάζουν καταπληκτικά με αυτή τη σαλάτα.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
736

Για την παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια

  • 500 γρ. παντζάρια βρασμένα
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος δυόσμος
  • 1/2 φλ. καρύδια ψίχα
  • Αλάτι
  • Λίγο ρόκα για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 188 Θερμίδες
    (kcal)
  • 12.7 Λιπαρά
    (γρ.)
  • 12.9 Υδατ/κες
    (γρ.)
  • 7 Πρωτεΐνες
    (γρ.)
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε με ένα μαχαίρι τα βρασμένα παντζάρια σε πολύ μικρά καρεδάκια.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο, το τυρί κρέμα μαζί με το γιαούρτι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, τα καρύδια καθώς και αλάτι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά την παντζαροσαλάτα και στη συνέχεια την παγώνουμε.

Τη σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγη ρόκα και γιαούρτι.

Δες περισσότερα μυστικά για τα παντζάρια.

Οδηγός Μαγειρικής

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται