Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια το τέλειο συνοδευτικό για τα αγαπημένα σας πιάτα. Το γιαούρτι δίνει τη δροσιά του στη συνταγή ενώ τα καρύδια...

Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια το τέλειο συνοδευτικό για τα αγαπημένα σας πιάτα. Το γιαούρτι δίνει τη δροσιά του στη συνταγή ενώ τα καρύδια ταιριάζουν καταπληκτικά με αυτή τη σαλάτα.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
736

Για την παντζαροσαλάτα

  • 500 γρ. παντζάρια τρυφερά μικρά ή μέτρια
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
  • 2 κ.σ. ξύδι από κρασί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. άνηθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. καρύδια ψίχα
  • Αλάτι
  • Λίγη ρόκα για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 188 Θερμίδες
    (kcal)
  • 12.7 Λιπαρά
    (γρ.)
  • 12.9 Υδατ/κες
    (γρ.)
  • 7 Πρωτεΐνες
    (γρ.)
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά και βράζουμε τα παντζάρια με τη φλούδα τους, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με το πιρούνι.

Τα στραγγίζουμε και μόλις κρυώσουν ελαφρώς, τα ξεφλουδίζουμε φορώντας γάντια μιας χρήσης (τα παντζάρια αφήνουν χρώμα και βάφουν τα χέρια).

Κόβουμε τα παντζάρια σε μικρά καρέ και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Μεταφέρουμε τα παντζάρια σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε το σκόρδο, το ξίδι, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι να μαριναριστούν.

Μόλις βγάλουν υγρασία στο μπολ, (έπειτα από λίγα λεπτά), προσθέτουμε το γιαούρτι και το τυρί κρέμα.

Ελέγχουμε την οξύτητα και το αλάτι και αν χρειάζεται, συμπληρώνουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Ανακατεύουμε με κουτάλι και μεταφέρουμε την παντζαροσαλάτα στο ψυγείο να κρυώσει και να ενωθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.

Λίγο πριν τη σερβίρουμε, ενσωματώνουμε το δυόσμο ή τον άνηθο και τα καρύδια ψιλοκομμένα.

Σερβίρουμε την παντζαροσαλάτα σε πιατέλα γαρνίροντας με λίγη τρυφερή ρόκα και φρέσκα φύλλα δυόσμου ή άνηθου.

Λίγα καρύδια στην επιφάνεια ολοκληρώνουν ιδανικά το στήσιμο του πιάτου.

Οδηγός Μαγειρικής

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται