• προετοιμασία 40 λεπτά
295

Υλικά

  • Μερίδες 4 φύλλα
  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι ή κρασί λευκό
  • 1½ ποτήρι νερού χλιαρό νερό περίπου
  • 1 κ.γ. αλάτι κοφτη
  • Για τα φυλλα
  • λιγο ελαιολαδο
  • αλευρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζύμη

    Ξεκινάμε, ρίχνοντας σε λεκάνη ή μίξερ, το αλεύρι κοσκινισμένο.

    Προσθέτουμε το ξίδι, αλάτι, ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, με απαλή υφή.

    Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί το λιγότερο για 30΄.

    Το χωρίζουμε στα 4 και ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο λεπτά φύλλα.

    Για καλύτερο, πιο τραγανό αποτέλεσμα, τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα στρώνουμε λίγο σουρωτά στο ταψί.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται