Πασχαλινό καρέ κρεάτων

Υλικά

Για το Πασχαλινό καρέ κρεάτων

  • 700 γρ. αρνί (χεράκι ή μπούτι)
  • 700 γρ. κατσίκι (χεράκι ή μπούτι)
  • 700 γρ. μοσχάρι (στηθοπλευρά με κόκαλο)
  • 700 γρ. χοιρινό (μπριζόλες λαιμού)
  • 2 σκελ. σκόρδο με τη φλούδα τους
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ολόκληρο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα με δεντρολίβανο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μεγάλες λαδόκολλες
  • Σπάγκο ψησίματος

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο μας στους 170°C, στις αντιστάσεις.

Κόβουμε τα κρεατικά σε κομμάτια.

Φροντίζουμε μερικά κομμάτια να έχουν κόκαλο, γιατί θα δώσει απίστευτη νοστιμιά στο πασχαλινό καρέ κρεάτων μας.

Τα βάζουμε σε μια λεκάνη.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.

Προσθέτουμε τα σκόρδα, τα κρεμμύδια και τη μουστάρδα και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Απλώνουμε 2 μεγάλες λαδόκολλες στον πάγκο μας, τοποθετώντας τες σταυρωτά.

Αδειάζουμε όλα τα υλικά, σχηματίζοντας λόφο.

Τυλίγουμε τις λαδόκολλες, κλείνοντάς τες σταυρωτά σε πακέτο, ώστε να φυλακίσουμε το κρέας και τα υγρά που θα βγάλει στο ψήσιμο.

Δένουμε το πακέτο καλά με σπάγκο ψησίματος.

Το βάζουμε σε ταψί.

Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να φυλάξουμε το καρέ στο ψυγείο για μερικές ώρες έως μία νύχτα.

Θα το αφήσουμε στον πάγκο της κουζίνας περίπου 40 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να το ψήσουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 4 ώρες.

Μυστικά

Το σιγανό πολύωρο ψήσιμο μετατρέπει και το πιο σκληρό κρέας σε λουκούμι.

Επίσης, το καλό με το καρέ είναι ότι το ένα κρέας παίρνει και δίνει τη νοστιμιά του στο άλλο και έτσι το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Συνοδέψτε αυτό το πασχαλινό καρέ κρεάτων με τις μεθυσμένες πατάτες φούρνου με μπύρα.

https://www.argiro.gr/recipe/paschalino-kare-kreaton/