Γλυκό ψυγείου με κέικ που περίσσεψε

Πάστα ψυγείου με τρούφα! Σας περίσσεψε κέικ σοκολάτας; Εδώ σας έχω εύκολη και φανταστική συνταγή.

Εύκολη
0:25

12

15 λεπτά

10 λεπτά

ευκολη πάστα ψυγείου σοκολατα συνταγη

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Πυρίμαχο σκεύος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ

Εκτέλεση

  1. Σχίζουμε πρώτα τη βανίλια στη μέση.
  2. Αφαιρούμε τον καρπό της με τη λάμα του μαχαιριού.
  3. Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθεί.
  4. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το 1/2 λίτρο κρύο γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα.
  5. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει, πρέπει να δέσει όσο είναι στην κατσαρόλα.
  6. Αφήνουμε λίγα λεπτά να χλιαρύνει.
  7. Στρώνουμε το μισό κέικ σαν βάση στο πυρίμαχο.
  8. Ραντίζουμε με το λικέρ.
  9. Πασπαλίζουμε με 3/4 φλ. τρούφα και αδειάζουμε τη μισή κρέμα.
  10. Επαναλαμβάνουμε με τη δεύτερη στρώση, ραντίζουμε με λίγο λικέρ και προσθέτουμε 3/4 φλ. τρούφα και την υπόλοιπη κρέμα.
  11. Καλύπτουμε το γλυκό με την υπόλοιπη τρούφα.
  12. Παγώνουμε το λιγότερο για 3 ώρες.
Απόρρητο