Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τα πασχαλινά πουγκιά με φύλλο κρούστας, ζεματάμε πρώτα τη συκωταριά για 10΄. Τη στραγγίζουμε και την ψιλοκόβουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη συκωταριά με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4΄-5΄. Προσθέτουμε το κρασί και σκεπάζουμε. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄ να πιει όλα τα υγρά της. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά. Τέλος, αφού κρυώσει η γέμιση, προσθέτουμε το θρυμματισμένο μανούρι.
Ένα ένα φύλλο το λαδώνουμε και το διπλώνουμε στη μέση. Ακουμπάμε μέσα 1 κ.σ. γέμιση. Πιάνουμε τις άκρες μαντιλάτα και κλείνουμε σε πουγκί το φύλλο. Το τσακίζουμε να μείνει, ή το δένουμε με ζεματισμένα κρεμμυδόφυλλα.
Αφού τελειώσουμε με όλα τα πουγκιά, τα αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα, τα αλείφουμε καλά γύρω γύρω με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για περίπου 30΄, να ροδίσουν.