Αυτά τα πασχαλινά πουγκιά με φύλλο κρούστας, καλύτερα να τα ψήσετε τελευταία στιγμή, γιατί ζεστά και τραγανά είναι τέλεια.

Αυτά τα πασχαλινά πουγκιά με φύλλο κρούστας, καλύτερα να τα ψήσετε τελευταία στιγμή, γιατί ζεστά και τραγανά είναι τέλεια.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
15

Για τα Πασχαλιάτικα πουγκιά

  • 1 συκωταριά από αρνί ή κατσίκι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. μανούρι θρυμματισμένο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 συσκ. φύλλο κρούστας
  • Λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • Λίγα ζεματισμένα κρεμμυδόφυλλα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Η γέμιση δεν πρέπει να έχει υγρά.

    Γεμίζουμε τα φύλλα με κρύα γέμιση.

    Για τα πασχαλινά πουγκιά

    Ζεματάμε πρώτα τη συκωταριά για 10΄.

    Τη στραγγίζουμε και την ψιλοκόβουμε.

    Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη συκωταριά με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4΄-5΄.

    Προσθέτουμε το κρασί και σκεπάζουμε.

    Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄ να πιει όλα τα υγρά της.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα μυρωδικά.

    Τέλος, αφού κρυώσει η γέμιση, προσθέτουμε το θρυμματισμένο μανούρι.

    Ένα ένα φύλλο το λαδώνουμε με πινέλο και το διπλώνουμε στη μέση.

    Ακουμπάμε μέσα 1 κ.σ. γέμιση.

    Πιάνουμε τις άκρες μαντιλάτα και κλείνουμε σε πουγκί το φύλλο.

    Το τσακίζουμε να μείνει, ή το δένουμε με ζεματισμένα κρεμμυδόφυλλα.

    Αφού τελειώσουμε με όλα τα πουγκιά, τα αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα, τα αλείφουμε καλά γύρω γύρω με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε φούρνο στους 180°C για περίπου 30΄, να ροδίσουν.

    Διαφήμιση

    Θα φτιάξεις πίτα φέτος το Πάσχα;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται