Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες και τις κόβουμε με πιρούνι ακανόνιστα σε μια σαλατιέρα όσο είναι ακόμη ζεστές, γιατί έτσι ρουφούν καλύτερα τη σάλτσα.
- Προσθέτουμε τις αγκινάρες κομμένες στα τέσσερα, τον αρακά, τα βραστά αυγά κομμένα στα τέσσερα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια – με τα φύλλα τους – τον άνηθο, το δυόσμο, τα καπαρόφυλλα και τις ελιές.
- Σε μπολάκι βάζουμε το βρασμένο κρόκο αυγού.
- Τον λιώνουμε με πιρούνι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το ξίδι.
- Τα ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν σαν κρέμα.
- Χτυπάμε με σύρμα και ρίχνουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά όσο οι πατάτες είναι ακόμα ζεστές.
- Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου και είναι τέλειο!
Tips
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όσα πασχαλινά αυγά δεν βάφτηκαν καλά ή έσπασαν κατά το βάψιμο. Αρκεί να μην έχει περάσει μέσα η μπογιά.