Πασχαλινή σαλάτα με αυγά και βραστά λαχανικά. Αξιοποιήστε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν, δεν βάφτηκαν καλά ή έσπασαν κατά το βάψιμο!

Πασχαλινή σαλάτα με αυγά και βραστά λαχανικά. Αξιοποιήστε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν, δεν βάφτηκαν καλά ή έσπασαν κατά το βάψιμο!

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για την πασχαλινή σαλάτα με αυγά

  • 4 βρασμένες πατάτες
  • 4 αγκινάρες (ζεματισμένες για 2΄-3΄σε αλατισμένο βραστό νερό)
  • 2 φλ. αρακά βρασμένο
  • 4 βρασμένα αυγά (σφιχτά)
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. καππαρόφυλλα
  • 10 ελιές
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 1 κρόκο βρασμένου αυγού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ανακατεύουμε τα υλικά της σως να ενωθούν καλά.

    Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.

    Πασχαλινή σαλάτα με αυγά

    Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες και τις κόβουμε με πιρούνι ακανόνιστα σε μια σαλατιέρα όσο είναι ακόμη ζεστές, γιατί έτσι ρουφούν καλύτερα τη σάλτσα.

    Προσθέτουμε τις αγκινάρες κομμένες στα τέσσερα, τον αρακά, τα βραστά αυγά κομμένα στα τέσσερα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια -με τα φύλλα τους-, τον άνηθο, το δυόσμο, τα καπαρόφυλλα και τις ελιές.

    Για τη σως

    Σε μπολάκι βάζουμε το βρασμένο κρόκο αυγού.

    Τον λιώνουμε με πιρούνι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το ξίδι.

    Τα ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν σαν κρέμα.

    Χτυπάμε με σύρμα και ρίχνουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει σαν κρέμα.

    Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά όσο οι πατάτες είναι ακόμα ζεστές.

    Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου και είναι τέλειο!

    Μυστικό

    Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όσα πασχαλινά αυγά δεν βάφτηκαν καλά ή έσπασαν κατά το βάψιμο.

    Αρκεί να μην έχει περάσει μέσα η μπογιά.

    Διαφήμιση

    Τι γλυκό θα κάνεις με το τσουρέκι που σου περίσσεψε;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Νόστιμο με Ιστορία από την Αργυρώ
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται