"
Ο καλύτερος τρόπος να εκμεταλλευτείτε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν είναι αυτή η εύκολη και νόστιμη συνταγή! Τα βραστά αυγά γεμιστά είναι για όλες...

Ο καλύτερος τρόπος να εκμεταλλευτείτε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν είναι αυτή η εύκολη και νόστιμη συνταγή! Τα βραστά αυγά γεμιστά είναι για όλες τις περιστάσεις ακόμα και για πάρτυ.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 8 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα αυγά γεμιστά

  • 10 πασχαλινά αυγά (καθαρισμένα)
  • 1/4 φλ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 5 λωρίδες μπέικον
  • 1/2 φλ. κατεψυγμένο σπανάκι (ψιλοκομμένο)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Λιώνουμε τα υλικά πολύ καλά.

    Τα βάζουμε έτοιμα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

    Για τα αυγά γεμιστά

    Στρώνουμε πρώτα σε ένα ταψί λαδόκολλα.

    Απλώνουμε το μπέικον και το ψήνουμε στους 200°C μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανό.

    Το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει και να κρυώσει.

    Κόβουμε τα αυγά στη μέση.

    Αφαιρούμε τους κρόκους και τους βάζουμε σε ένα μπολ.

    Με ένα πιρούνι λιώνουμε τους κρόκους.

    Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το ξίδι, τη ζάχαρη το αλάτι και το πιπέρι. Αν θέλετε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική μαγιονέζα, δείτε εδώ τη συνταγή.

    Ανακατεύουμε καλά.

    Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο και τραγανό μπέικον και το σπανάκι. Ανακατεύουμε.

    Γεμίζουμε τα ασπράδια με τη γέμιση κρόκου.

    Τοποθετούμε τα γεμιστά αυγά σε πιατέλα και φυλάσσουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

    Διαφήμιση

    Μυστικά για αυγά γεμιστά

    Αν θέλετε, μπορείτε να αλέσετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ για πιο λείο αποτέλεσμα.

    Όμως το χρώμα της γέμισης θα βγει πολύ σκούρο.

    Εγώ τα προτιμώ σε μπολ λιωμένα καλά με το πιρούνι.

    Απλά λιώστε τα υλικά πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.

    Βάλτε σε κορνέ μιας χρήσεως και γεμίστε τα αυγά ή γεμίστε με κουτάλι.

    Τι θα φτιάξεις με το αρνί που περίσσεψε;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×