• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 8 λεπτά
89
  • 10 αυγά
  • 1/4 φλ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 5 λωρίδες μπέικον
  • 1/2 φλ. κατεψυγμένο σπανάκι (ψιλοκομμένο)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Στρώνουμε πρώτα σε ένα ταψί λαδόκολλα.

    Απλώνουμε το μπέικον και το ψήνουμε στους 200°C μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανό.

    Το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει και να κρυώσει.

    Κόβουμε τα αυγά στη μέση.

    Αφαιρούμε τους κρόκους και τους βάζουμε σε ένα μπολ.

    Με ένα πιρούνι λιώνουμε τους κρόκους.

    Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το ξίδι, τη ζάχαρη το αλάτι και το πιπέρι. Αν θέλετε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική μαγιονέζα, δείτε εδώ τη συνταγή.

    Ανακατεύουμε καλά.

    Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο και τραγανό μπέικον και το σπανάκι. Ανακατεύουμε.

    Γεμίζουμε τα ασπράδια με τη γέμιση κρόκου.

    Τοποθετούμε τα αυγά σε πιατέλα και φυλάσσουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

    Μυστικά

    Αν θέλετε, μπορείτε να αλέσετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ για πιο λείο αποτέλεσμα.

    Όμως το χρώμα της γέμισης θα βγει πολύ σκούρο.

    Εγώ τα προτιμώ σε μπολ λιωμένα καλά με το πιρούνι.

    Απλά λιώστε τα υλικά πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.

    Βάλτε σε κορνέ μιας χρήσεως και γεμίστε τα αυγά ή γεμίστε με κουτάλι.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται