Εκτέλεση
Για την κρασάτη τηγανιτή συκωταριά, πλένουμε πρώτα τη συκωταριά. Τη ζεματάμε σε νερό που βράζει για 10΄. Την αφήνουμε να κρυώσει. Την κόβουμε σε μπουκιές.
Σε βαθύ τηγάνι τη ροδίζουμε στο ελαιόλαδο για 5΄-6΄. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα αφήνουμε να μαραθούν για 5΄-6΄. Τα σβήνουμε με το κρασί.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα χοντροκομμένα μαρούλια. Σκεπάζουμε με καπάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15΄, να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του. Προς το τέλος πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.