Μέχρι να γίνει το αρνί προσφέρετε αυτή την κρασάτη τηγανιτή συκωταριά σαν μεζέ στους καλεσμένους σας. Θα πάρουν μία μικρή γεύση από το τι θα...

Μέχρι να γίνει το αρνί προσφέρετε αυτή την κρασάτη τηγανιτή συκωταριά σαν μεζέ στους καλεσμένους σας. Θα πάρουν μία μικρή γεύση από το τι θα ακολουθήσει.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
28

Για την πασχαλινή τηγανιά

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 μαρούλι χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εξοπλισμός

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ζεματάμε πρώτα τη συκωταριά

    Σιγομαγείρεμα

    Για την πασχαλινή τηγανιά

    Πλένουμε πρώτα τη συκωταριά.

    Τη ζεματάμε σε κατσαρόλα σε νερό που βράζει για 10΄. Την αφήνουμε να κρυώσει.

    Την κόβουμε σε μπουκιές.

    Σε βαθύ τηγάνι τη ροδίζουμε στο ελαιόλαδο για 5΄-6΄.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα αφήνουμε να μαραθούν για 5΄-6΄.

    Τα σβήνουμε με το κρασί.

    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα χοντροκομμένα μαρούλια.

    Σκεπάζουμε με καπάκι.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15΄, να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.

    Προς το τέλος πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

    Ποιο άλλο ορεκτικό θα φτιάξεις για ο πασχαλινό τραπέζι;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Κάτι μαγειρεύεται