Πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες

Πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες κοκκινιστές στην κατσαρόλα. Ένα καλοκαιρινό, εύκολο και γρήγορο, Παριανό φαγητό. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και κολοκυθάκια, Σερβίρετε το ραγού με ξινομυζήθρα και ζυμωτό ψωμί.

4

15 λεπτά

25 λεπτά

Πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ

Video

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες.
  2. Tις κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές και τις αφήνουμε για 10΄ σε μπολ με νερό.
  3. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και κολοκυθάκια.
  4. Στύβουμε τις μελιτζάνες από το νερό.
  5. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το σκόρδο για 2΄.
  6. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε τα υλικά, να λαδωθούν.
  7. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη.
  8. Συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να καλύπτει το φαγητό, περίπου 1 1/2 φλυτζάνι.
  9. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο ραγού και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.
  10. Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 25΄, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και να χυλώσει η σάλτσα.
  11. Όταν μελώσει το φαγητό, είναι έτοιμο να το απολαύσουμε. Το σερβίρουμε πάντα ζεστό με φέτα ή με φρέσκο τυρί.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

    ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ

    Πατάτες με αυγά

Απόρρητο