Πατατοσαλάτα

Η πιο ωραία πατατοσαλάτα που εξαφανίζεται σε όλα τα τραπέζια μου. Δροσερή, εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη σαλάτα με πατάτες και μαγιονέζα!

Εύκολη
0:40

6

30 λεπτά

10 λεπτά

πατατοσαλατα - κλασικη πατατοσαλατα - πατατοσαλατα με μαγιονεζα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε για 30 με 35 λεπτά με την φλούδα τους για να μαλακώσουν.
  2. Έτσι, θα κρατήσουν όλη την γεύση και τη νοστιμιά τους και δεν θα ρουφήξουν περιττά υγρά.
  3. Αφού κρυώσουν λίγο αλλά όσο ακόμα είναι ζεστές, τις ξεφλουδίζουμε και τις σπάμε σε χοντρά κομμάτια σε ένα μπολ με ένα πιρούνι.
  4. Προσοχή δεν τις λιώνουμε. πρέπει να τις κρατήσουμε σε κομμάτια.
  5. Περιχύνουμε όσο ακόμα είναι ζεστές με το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το ξύδι.
  6. Όσο η πατάτα είναι ζεστή ρουφάει ότι υγρό πέσει επάνω της και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.
  7. Ανακατεύουμε απαλά με προσοχή να μην λιώσουν.
  8. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν.
  9. Τρίβουμε το κρεμμύδι στο χοντρό τρίφτη, κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  10. Έπειτα τρίβουμε και το καρότο. Όλη την διαφορά  την κάνει το ωμό καρότο.
  11. Θα κρατήσουμε λίγο καρότο για να γαρνίρουμε στο τέλος.
  12. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το καρότο, το κρεμμύδι, τα βότανα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο, τη μαγιονέζα.
  13. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  14. Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν θέλουμε ακόμα λίγο λεμόνι, ξύδι ή αλάτι.

ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ & ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  1. Την διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε, τη βάζουμε σε πιατέλα και τη γαρνίρουμε με το καρότο που περίσσεψε.
  2. Απολαύστε τη δροσερή πατατοσαλάτα, με φρυγανισμένο σπιτικό ψωμί, κυρίως σαν συνοδεία πλάι σε κρέας ή στα πουλερικά σας, ή μέσα σε σάντουιτς.
  3. Είναι από τις πιο απλές και φανταστικές συνταγές όχι μόνο του καλοκαιριού αλλά όλο το χρόνο.
Απόρρητο