Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε για 30–35 λεπτά με τη φλούδα τους, ώστε να μαλακώσουν χωρίς να χάσουν τη γεύση τους και να μην ρουφήξουν περιττά υγρά.
- Αφού κρυώσουν ελαφρώς αλλά είναι ακόμα ζεστές, τις ξεφλουδίζουμε και τις σπάμε σε χοντρά κομμάτια με ένα πιρούνι σε μπολ. Προσοχή: δεν τις λιώνουμε.
- Περιχύνουμε τις ζεστές πατάτες με ελαιόλαδο, λεμόνι και ξύδι. Όσο είναι ζεστές, ρουφούν τα υγρά και το αποτέλεσμα γίνεται μοναδικό.
- Ανακατεύουμε απαλά, προσέχοντας να μην λιώσουν οι πατάτες, και αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά.
- Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τρίβουμε το κρεμμύδι στον χοντρό τρίφτη.
- Τρίβουμε επίσης το καρότο, κρατώντας λίγο για γαρνίρισμα στο τέλος. Το ωμό καρότο δίνει όλη τη διαφορά στη γεύση και την υφή.
- Προσθέτουμε στο μπολ με τις πατάτες: το τριμμένο καρότο, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα βότανα (μαϊντανό και άνηθο),
τη μαγιονέζα. - Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά.
- Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα λεμόνι, ξύδι ή αλάτι.
- Διατηρούμε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
- Βάζουμε τη πατατοσαλάτα σε πιατέλα και γαρνίρουμε με το καρότο που έχουμε κρατήσει.
- Απολαμβάνουμε τη δροσερή πατατοσαλάτα με φρυγανισμένο σπιτικό ψωμί, συνοδεύοντας κρέας ή σε σάντουιτς.









