Πατατοσαλάτα

Πατατοσαλάτα με καρότο, κρεμμύδι και φρέσκα βότανα γρήγορη και νόστιμη ιδανική για ελαφρύ γεύμα ή γιορτινό τραπέζι

Εύκολη
0:35

6 μερίδες

5 λεπτά

30 λεπτά

πατατοσαλατα - κλασικη πατατοσαλατα - πατατοσαλατα με μαγιονεζα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε για 30–35 λεπτά με τη φλούδα τους, ώστε να μαλακώσουν χωρίς να χάσουν τη γεύση τους και να μην ρουφήξουν περιττά υγρά.
  2. Αφού κρυώσουν ελαφρώς αλλά είναι ακόμα ζεστές, τις ξεφλουδίζουμε και τις σπάμε σε χοντρά κομμάτια με ένα πιρούνι σε μπολ. Προσοχή: δεν τις λιώνουμε.
  3. Περιχύνουμε τις ζεστές πατάτες με ελαιόλαδο, λεμόνι και ξύδι. Όσο είναι ζεστές, ρουφούν τα υγρά και το αποτέλεσμα γίνεται μοναδικό.
  4. Ανακατεύουμε απαλά, προσέχοντας να μην λιώσουν οι πατάτες, και αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά.
  5. Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τρίβουμε το κρεμμύδι στον χοντρό τρίφτη.
  6. Τρίβουμε επίσης το καρότο, κρατώντας λίγο για γαρνίρισμα στο τέλος. Το ωμό καρότο δίνει όλη τη διαφορά στη γεύση και την υφή.
  7. Προσθέτουμε στο μπολ με τις πατάτες: το τριμμένο καρότο, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα βότανα (μαϊντανό και άνηθο),
    τη μαγιονέζα.
  8. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά.
  9. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα λεμόνι, ξύδι ή αλάτι.
  10. Διατηρούμε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
  11. Βάζουμε τη πατατοσαλάτα σε πιατέλα και γαρνίρουμε με το καρότο που έχουμε κρατήσει.
  12. Απολαμβάνουμε τη δροσερή πατατοσαλάτα με φρυγανισμένο σπιτικό ψωμί, συνοδεύοντας κρέας ή σε σάντουιτς.
Απόρρητο