Εκτέλεση
Για να φτιάουμε την πατατοσαλάτα με μαγιονέζα, πλένουμε πρώτα καλά τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30΄-40΄. Αφού κρυώσουν ελαφρά τις ξεφλουδίζουμε και τις τοποθετούμε σε σαλατιέρα. Τις λιώνουμε σε χοντρά κομμάτια με πιρούνι.
Προσθέτουμε τα καρότα (ωμά και ψιλοκομμένα), το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, το σέλερι, τον μαϊντανό, το ρόδι. Περιχύνουμε με τη μαγιονέζα. Χτυπάμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ξίδι, το αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε όσο οι πατάτες είναι ακόμα ζεστές. Παγώνουμε τη σαλάτα και τη σερβίρουμε.
Δείτε και τη συνταγή μου για τέλεια σπιτική μαγιονέζα, και νηστίσιμη μαγιονέζα χωρίς αυγό.