Κιμαδόπιτα εύκολη χωρίς φύλλο, που θα λατρέψουν όλοι! Δοκιμάστε τη!

Κιμαδόπιτα εύκολη χωρίς φύλλο, που θα λατρέψουν όλοι! Δοκιμάστε τη!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
17

Για το μείγμα του κιμά

  • 1½ kg κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1/2 kg ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο και στυμμένο
  • 3 κ.σ. ξίδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα/ες ρίγανη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την κρούστα

  • 4 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε 8 κομμάτια
  • 6 φέτ. κασέρι
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εξοπλισμός

Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο

    Προθερμασμένος φούρνος

    Για την κιµαδόπιτα

    Βάζουμε όλα τα υλικά του κιμά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν.

    Αν θέλετε ζυμώστε τα στο μίξερ για να γίνει πιο αφράτο το μείγμα.

    Καλό θα ήταν αν έχετε χρόνο να το αφήσετε για λίγο στο ψυγείο ώστε να αναμειχτούν οι γεύσεις και να γίνει πιο νόστιμο.

    Λαδώνουμε ένα μεγάλο πιρέξ, βάζουμε μέσα το μείγμα του κιμά και το πατάμε με τα χέρια να γίνει μια επίπεδη στρώση.

    Στρώνουμε πάνω τις φέτες κασέρι και καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας και την πιπεριά.

    Χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο και προσθέτουμε το γιαούρτι.

    Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά και περιχύνουμε το φαγητό.

    Ψήνουμε στους 200°C για 45 λεπτά περίπου.

    Αφού βγάλουμε το πρώτο κομμάτι βάζουμε στη θέση του μία φέτα ψωμί να μαζέψει τα υγρά.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Στην κουζίνα με την Αργυρώ
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται