Εκτέλεση
Για τα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα γλυκά με πετιμέζι, δουλεύουμε το λάδι, το πετιμέζι και τη ζάχαρη. Στο παραπάνω μείγμα ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το πορτοκάλι. Αναμειγνύουμε τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το πορτοκάλι μαζί και τα ρίχνουμε στα υλικά. Προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να πλάθεται εύκολα.
Το σιρόπι θέλει βράσιμο για 5 λεπτά. Σιροπιάζουμε κρύους τους πετιμεζένιους με το σιρόπι ζεστό. Αφού τους σιροπιάσουμε, βάζουμε από πάνω σουσάμι καβουρντισμένο και κοπανισμένο στο γουδί.