Όσο ακόμα βρίσκετε μούστο, αξίζει να φτιάξετε σπιτικά μουστοκούλουρα! Τραγανά μουστοκούλουρα ρίχνουμε πρώτα σε μια μπασίνα (μεγάλο μπολ) το μούστο, το...

Όσο ακόμα βρίσκετε μούστο, αξίζει να φτιάξετε σπιτικά μουστοκούλουρα! Τραγανά μουστοκούλουρα ρίχνουμε πρώτα σε μια μπασίνα (μεγάλο μπολ) το μούστο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο. Αραιώνουμε τη σόδα στο κονιάκ. Τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν. Αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μούστο με την εύκολη συνταγή που σας έχω εδώ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε στρογγυλά ή ό,τι σχήμα θέλουμε τα μουστοκούλουρα και τα αραδειάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα. Ψήνουμε τα κουλουράκια στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40΄, ώσπου να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
678

Για τα τραγανά μουστοκούλουρα

  • 500 ml μούστο
  • 500 ml ελαιόλαδο ανάμεικτο με σπορέλαιο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 1½ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1½ κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1/2 φλ. κονιάκ
  • Όσο πάρει (γύρω στο 1½ κιλό) αλεύρι για όλες χρήσεις
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα τραγανά μουστοκούλουρα

    Ρίχνουμε πρώτα σε μια μπασίνα (μεγάλο μπολ) το μούστο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο.

    Αραιώνουμε τη σόδα στο κονιάκ.

    Τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

    Πλάθουμε στρογγυλά ή ό,τι σχήμα θέλουμε τα μουστοκούλουρα και τα αραδειάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.

    Ψήνουμε τα κουλουράκια στον αέρα στους 170°C για 40΄, ώσπου να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται