Ρεβύθια με ρύζι

Πικάντικα ρεβύθια με ρύζι για ένα πλήρες γεύμα με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας. Ιδανικό για χορτοφαγική ή νηστίσιμη διατροφή.

Εύκολη
1:00

5 μερίδες

10 λεπτά

50 λεπτά

ρεβυθια με ρυζι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια σε νερό με λίγη σόδα μαγειρικής.
  2. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς (45–60 λεπτά, ανάλογα με την ποιότητά τους).
  3. Βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά και το στραγγίζουμε.
  4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα και προσθέτουμε τους σπόρους κύμινο, αφήνοντάς τους για λίγα δευτερόλεπτα να βγάλουν το άρωμά τους.
  5. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα μαραίνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 8 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε την πιπεριά, το σκόρδο, την κουρκουμά, το καπνιστό κόκκινο πιπέρι και το κάρυ, ανακατεύοντας καλά.
  7. Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια, το ρύζι και τις ντομάτες, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
  8. Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
  9. Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το ψιλοκόβουμε και το ραντίζουμε με χυμό λεμονιού.
  10. Σερβίρουμε τα ρεβύθια με ρύζι πασπαλισμένα με φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο, φέτες λεμονιού, λίγο ταχίνι και ψιλοκομμένο αβοκάντο.

Tips

  • Αν θέλουμε, μπορούμε να αραιώσουμε το ταχίνι με λίγο νερό και χυμό λεμονιού, ώστε να γίνει πιο ρευστό.
  • Σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρεβύθια ή ρύζι που περίσσεψαν από την προηγούμενη μέρα).
  • Συνοδεύουμε ιδανικά με αλίπαστα και ελιές.
Απόρρητο