Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια σε νερό με λίγη σόδα μαγειρικής.
- Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς (45–60 λεπτά, ανάλογα με την ποιότητά τους).
- Βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά και το στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα και προσθέτουμε τους σπόρους κύμινο, αφήνοντάς τους για λίγα δευτερόλεπτα να βγάλουν το άρωμά τους.
- Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα μαραίνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 8 λεπτά.
- Προσθέτουμε την πιπεριά, το σκόρδο, την κουρκουμά, το καπνιστό κόκκινο πιπέρι και το κάρυ, ανακατεύοντας καλά.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια, το ρύζι και τις ντομάτες, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
- Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
- Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το ψιλοκόβουμε και το ραντίζουμε με χυμό λεμονιού.
- Σερβίρουμε τα ρεβύθια με ρύζι πασπαλισμένα με φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο, φέτες λεμονιού, λίγο ταχίνι και ψιλοκομμένο αβοκάντο.
Tips
- Αν θέλουμε, μπορούμε να αραιώσουμε το ταχίνι με λίγο νερό και χυμό λεμονιού, ώστε να γίνει πιο ρευστό.
- Σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρεβύθια ή ρύζι που περίσσεψαν από την προηγούμενη μέρα).
- Συνοδεύουμε ιδανικά με αλίπαστα και ελιές.