Για την πικάντικη συκωταριά
Για την πικάντικη αρνίσια συκωταριά στην κατσαρόλα, καθαρίζουμε πρώτα και κόβουμε τη συκωταριά σε μπουκιές.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά. Τη ροδίζουμε γύρω γύρω.
Όταν αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά.
Αφήνουμε για 5΄-6΄ να μελώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Αφού εξατμιστούν όλα τα υγρά, ρίχνουμε ζεστό νερό, ίσα να μισοσκεπάσει τα υλικά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 30΄, ώσπου να μείνει η συκωταριά σχεδόν με το λάδι της.
Για το σερβίρισμα
Απλώνουμε σε πιατέλα το γιαούρτι σε λεπτή στρώση και από πάνω στρώνουμε την πικάντικη συκωταριά.
Περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο δυόσμο.