Γλυκια πίτα με βερίκοκα
Πλένουμε πρώτα καλά, στεγνώνουμε τα βερίκοκα και τα κόβουμε στη μέση, αφαιρώντας το κουκούτσι τους.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 22 εκ. Εδώ θα βρείτε οδηγίες για να βουτυρώνετε σωστά τα σκεύη σας για τα γλυκά που θέλετε να φτιάξετε.
Αραδιάζουμε όλα τα καθαρισμένα μας βερίκοκα σφιχτά μεταξύ τους, με τη φλούδα να ακουμπάει πάνω στο βουτυρωμένο μας ταψάκι για την βερικοκόπιτα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το αλεύρι , τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αμύγδαλο και την κρέμα γάλακτος.
Συνεχίζουμε την γλυκιά πίτα χτυπώντας τα υλικά με σύρμα και περιχύνουμε τα φρούτα μας.
Ψήνουμε τη βερικοκόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ºC, στις αντιστάσεις για 30′.
Σερβίρουμε την βερικοκόπιτα μας ζεστή με ζάχαρη άχνη και κρέμα. Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ζάχαρη άχνη, δείτε πως!