Μικρά, πεντανόστιμα και υγιεινά πιτάκια με συκώτι! Ο τέλειος μεζές σε κάθε τραπέζι!

Μικρά, πεντανόστιμα και υγιεινά πιτάκια με συκώτι! Ο τέλειος μεζές σε κάθε τραπέζι!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 12 λεπτά
8

Υλικά

  • Μερίδες 50 τμχ

Για τη ζύμη

  • 50 ml ξινόγαλα
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά

Για τη γέμιση

  • 20 ml ξινόγαλα
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 300 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά βραστά (ψιλοκομμένα)
  • 2 κρόκους αυγού για να αλείψουμε τα πιτάκια
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 6 κ.σ. σουσάμι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ανοίγουμε τα φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια

    Προθερμασμένος φούρνος

    Για τα πιτάκια με συκωτάκια

    Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ.

    Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι.

    Χτυπάμε τα αυγά.

    Λιώνουμε το βούτυρο.

    Και τα προσθέτουμε μαζί με το αλάτι μέσα στο μπολ.

    Ζυμώνουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα.

    Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά στην άκρη να ξεκουραστεί.

    Σε μια ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε για 3 λεπτά τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.

    Προσθέτουμε το συκώτι, τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 6 λεπτά.

    Τέλος ρίχνουμε μέσα και τα ψιλοκομμένα αυγά.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ρίχνουμε το ξινόγαλο και το μαϊντανό κι ανακατεύουμε.

    Γίνεται ένα μείγμα.

    Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια 2 φύλλα πάχους 1 εκ.

    Τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια (15×10 εκ).

    Τοποθετούμε 1,5 κ.σ. γέμιση σε κάθε τετράγωνο κομμάτι και τα κλείνουμε σαν φάκελο.

    Χτυπάμε τους κρόκους κι αλείφουμε τα πιτάκια.

    Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C βαθμούς για 35 λεπτά, να ροδίσουν.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται