"
Από τις πιο αγαπημένες πίτσες, η μαργαρίτα είναι μια επιλογή για το πάρτι μικρών και...

Από τις πιο αγαπημένες πίτσες, η μαργαρίτα είναι μια επιλογή για το πάρτι μικρών και μεγάλων

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη πίτσα μαργαρίτα

  • 1/2 δόση ζύμη για πίτσα
  • 6 ντομάτες ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρους
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1½ φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1/2 φλ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο για το ταψί

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πάρτι χωρίς πίτσα μαργαρίτα, δεν νοείται! Αυτή η συνταγή για σπιτική πίτσα θα σου αλλάξει την συνήθεια του delivery, γιατί με λίγο χρόνο και λίγα υλικά μπορείς να φτιάξεις την τέλεια πίτσα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Οι σπιτικές πίτσες ξυπνούν πάντα παιδικές αναμνήσεις και δημιουργούν νέες. Έχουν αυτή την ξεχωριστή, εκπληκτική μαμαδίστικη γεύση με αρώματα που διεγείρουν τα συναισθήματα. Αυτή η συνταγή είναι και μια πολύ καλή αφορμή να δημιουργήσετε στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά σας. Δώστε τους να απλώσουν την σάλτσα ντομάτας στο ζυμάρι και θα δουν την μαγειρική και το φαγητό με άλλο μάτι. Σηκώνουμε μανίκια λοιπόν και ξεκινάμε τη διασκέδαση.

    Για τη πίτσα µαργαρίτα

    Κόβουμε πρώτα τις αποφλοιωμένες ντομάτες σε κυβάκια με ένα μαχαίρι και τις αφήνουμε λίγο σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

    Τις βάζουμε σε μπολ.

    Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε σάλτσα ντομάτας.

    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το μισό βασιλικό και το σκόρδο.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

    Ανοίγουμε το φύλλο της ζύμης, σε αλευρωμένη επιφάνεια με 35 εκ. διάμετρο.

    Συνεχίζουμε τη συνταγή για πίτσα και προετοιμάζουμε το ψήσιμο.

    Πασπαλίζουμε τη λαμαρίνα με το καλαμποκάλευρο.

    Στρώνουμε μέσα το φύλλο.

    Απλώνουμε το μείγμα ντομάτας με κουτάλι.

    Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα.

    Σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, τοποθετούμε την πίτσα και ψήνουμε για 15΄-20΄, μέχρι να ροδίσει καλά.

    Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τον υπόλοιπο βασιλικό και είμαστε έτοιμοι να την απολαύσουμε.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×