Είναι τέλεια για όσους λατρεύουν τις έντονες γεύσεις. Φτιάξτε την και θα με...

Είναι τέλεια για όσους λατρεύουν τις έντονες γεύσεις. Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
8

Για τη πίτσα τσιαπάτα

  • 1 φραντζόλα τσιαπάτα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο (ή δύο μικρά) χωριάτικο λουκάνικο
  • 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας (έτοιμη)
  • 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 100 γρ. τριμμένο χαλούμι
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη πίτσα τσιαπάτα µε χαλούµι και χωριάτικο λουκάνικο

    Κόβουμε πρώτα την τσιαπάτα οριζόντια με ένα μαχαίρι και τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια.

    Με ένα πινέλο την αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.

    Μοιράζουμε στα 2 κομμάτια τσιαπάτα τη σάλτσα ντομάτας.

    Πασπαλίζουμε με τα τυριά, τις φέτες κρεμμυδιού και, τέλος, αραδιάζουμε ομοιόμορφα τα λουκάνικα, κομμένα σε φέτες.

    Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 200°C στις αντιστάσεις για 15΄, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ξεροψηθεί η τσιαπάτα.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται