Είναι τέλεια για όσους λατρεύουν τις έντονες γεύσεις. Φτιάξτε την και θα με...

Είναι τέλεια για όσους λατρεύουν τις έντονες γεύσεις. Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
8

Για τη πίτσα τσιαπάτα

  • 1 φραντζόλα τσιαπάτα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο (ή δύο μικρά) χωριάτικο λουκάνικο
  • 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας (έτοιμη)
  • 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 100 γρ. τριμμένο χαλούμι
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη πίτσα τσιαπάτα

    Κόβουμε πρώτα την τσιαπάτα οριζόντια με ένα μαχαίρι και τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια.

    Με ένα πινέλο την αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.

    Μοιράζουμε στα 2 κομμάτια τσιαπάτα τη σάλτσα ντομάτας.

    Πασπαλίζουμε με τα τυριά, τις φέτες κρεμμυδιού και, τέλος, αραδιάζουμε ομοιόμορφα τα λουκάνικα, κομμένα σε φέτες.

    Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 200°C στις αντιστάσεις για 15΄, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ξεροψηθεί η τσιαπάτα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται