"
  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 150 γραμ. πλιγούρι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλικομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλικομμένο
  • 1 ματσάκι κόλιανδρο ψιλικομμένο
  • 1/2 φλ. αποξηραμένο κράνμπερι
  • 1/2 φλ. ρόδι καθαρισμένο
  • 1/2 φλ. φιστίκι Αιγίνης
  • το χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 6 κ.σ λάδι
  • αλάτι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αφήνουμε το πλιγούρι να φουσκώσει στο βραστό νερό για 15΄

    Πλιγούρι σαλάτα

    Ξεκινάμε να φτιάξουμε το πλιγούρι σαλάτα, βάζοντάς το σε ένα μπολ και καλύπτοντάς το με βραστό νερό (ίσα να το σκεπάσει). Βάζουμε καπάκι και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 15 λεπτά, για να μαλακώσει και είναι τέλεια η πλιγούρι σαλάτα. Το αφρατεύουμε ανακατεύοντάς το με πιρούνι.

    Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ το μαϊντανό, το δυόσμο, τον κόλιανδρο, το κράνμπερι, το ρόδι , το φιστίκι, το χυμό, το λάδι, και το πλιγούρι. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Ελέγχουμε την οξύτητα και το αλάτι.

    Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και χυμό λεμόνι.

    Αν σας άρεσε η σαλάτα με πλιγούρι, δείτε και την παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×