Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
- Πλένουμε πρώτα, ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες.
- Τις βάζουμε σε λαμαρίνα.
- Τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο, κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες και τα βάζουμε σε λαμαρίνα.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια.
- Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.
- Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200ºC για περίπου 25′.
- Σε πυρίμαχο σκεύος λαδωμένο και κάνουμε στρώσεις ψητών λαχανικών, ντομάτας, φέτας και μπεσαμέλ.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη παρμεζάνα.
- Ψήνουμε το oγκρατέν λαχανικών για περίπου 25′ να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
- Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ψήνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με σύρμα για 2′.
- Προσθέτουμε το γάλα, πάντα ανακατεύοντας, κι αφήνουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, πασπαλίζουμε μοσχοκάρυδο και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και τους κρόκους.
- Ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μισό τυρί.