Εύκολη πορτοκαλοπιτα με φύλλο.Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας και γιαουρτι πλουσια σε αρώματα το καλυτερο σιροπιαστο γλυκο

Εύκολη πορτοκαλοπιτα με φύλλο.Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας και γιαουρτι πλουσια σε αρώματα το καλυτερο σιροπιαστο γλυκο

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
1

Για το φύλλο

  • 1 συσκ. φύλλο
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. Για το σιρόπι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. νερό
  • 3 τεμάχιο/ια πορτοκάλια
  • 3 τεμάχιο/ια Για τη γέμιση
  • 5 τεμάχιο/ια αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. ηλιέλαιο
  • 400 γρ. γιαούρτι
  • 2 τεμάχιο/ια πορτοκάλια
  • 2 κ.γ. μπεικιν παουντερ
  • 1 τεμάχιο/ια βανίλια
  • 20 γρ. κονιάκ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 70 γρ. σταφίδα μαύρη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εύκολη πορτοκαλόπιτα με φύλλο

    Προετοιμασία

    Ανακατεύουμε σε µπολ την κανέλα και τις 2 κ.σ. ζάχαρη.

    Αλείφουμε µε βούτυρο ένα μακρόστενο ταψί 25×30εκ.

    Για τα φύλλο

    Ανοίγουμε την συσκευασία με τα φύλλα κρούστας και τα χωρίζουμε στη μέση.

    Βουτυρώνουμε τα μισά.

    Πασπαλίζουμε το κάθε ένα φύλλο µε κανέλα και ζάχαρη, τα σουρώνουμε πλισέ και τα στρώνουμε πλάι-πλάι στο σκεύος.

    Τα ψήνουμε για περίπου 6 – 8 λεπτά στους 180°C στο αέρα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

    Τυλίγουμε σε ρολό τα υπόλοιπα φύλλα και τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες.

    Με τα χέρια τις διαχωρίζουμε και τις αφήνουμε πάνω στον πάγκο για 5 λεπτά να στεγνώσουν ελαφρά.

    Η γέμιση

    Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά µε τη ζάχαρη µε ένα σύρμα ή µε το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψουν.

    Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι, τη βανίλια, το μπέικιν παουντερ, και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά µε το σύρμα.

    Λίγο-λίγο προσθέτουμε το λάδι ανακατεύοντας με το σύρμα.

    Τέλος, προσθέτουμε το κονιάκ και τις σταφίδες.

    Ρίχνουμε σταδιακά, τα ξερά πλέον, σπασμένα και ψημένα φύλλα κρούστας, μέσα στην γέμιση.

    Κάθε φορά που προσθέτουμε, ανακατεύουμε, ώστε να βρέχονται.

    Ψήσιμο – Χρόνος ψησίματος

    Ψήνουμε το γλυκό  στους 180°C, στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

    Ψήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί και να αποκτήσει ελαφρά ρόδινη επιφάνεια.

    Την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.

    Το σιρόπι

    Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού.

    Βράζουμε σε μέτρια φωτιά 7 με 8 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.

    Περιχύνουμε σταδιακά το κρύο γλυκό µε το ζεστό σιρόπι.

    Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

    Τέλος, σερβίρουμε το γλυκό σε θερμοκρασία δωματίου ή την παγώνουμε στο ψυγείο για μεγαλύτερη απόλαυση.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται