Για τα φύλλα
Ανακατεύουμε σε µπολ την κανέλα και τις 2 κ.σ. ζάχαρη.
Αλείφουμε µε βούτυρο ένα μακρόστενο πυράντοχο σκεύος 25×30εκ.
Βουτυρώνουμε ένα-ένα τα μισά από τα φύλλα κρούστας, τα πασπαλίζουμε µε κανέλα και ζάχαρη, τα σουρώνουμε πλισέ και τα στρώνουμε πλάι-πλάι στο σκεύος.
Τα ψήνουμε για περίπου 6 – 8 λεπτά στους 180°C στο αέρα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Ανοίγουμε τα υπόλοιπα φύλλα της συσκευασίας. Τυλίγουμε σε ρολό και τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι σε φέτες. Με τα χέρια διαχωρίζουμε τις λωρίδες φύλλων.
Τα αφήνουμε πάνω στον πάγκο για 5 λεπτά να στεγνώσουν ελαφρά. Θα τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα στην κρέμα.
Για την κρέμα με γιαούρτι
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά µε τη ζάχαρη µε ένα σύρµα ή µε το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι, τη βανίλια, το baking powder, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά µε το σύρμα.
Λίγο-λίγο προσθέτουμε το λάδι ανακατεύοντας με το σύρμα.
Τέλος, προσθέτουµε το κονιάκ και τις σταφίδες.
Ρίχνουμε σταδιακά, τα ξερά πλέον, σπασμένα φύλλα, μέσα στην κρέμα.
Κάθε φορά που προσθέτουμε τα σπασμένα φύλλα, ανακατεύουμε, ώστε να βρέχονται από την υγρή κρέμα της πορτοκαλόπιτας.
Αφού ψηθούν και ροδίσουν τα καραμελωμένα φύλλα, βγάζουμε το ζεστό ταψί από το φούρνο και περιχύνουμε τα ψημένα φύλλα µε την κρέμα.
Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα με φύλλο στους 180°C, στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Ψήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί και να αποκτήσει ελαφρά ρόδινη επιφάνεια.
Την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Για το σιρόπι
Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά 7 με 8 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση το σιρόπι.
Περιχύνουμε σταδιακά το κρύο γλυκό µε το ζεστό σιρόπι.
Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Τέλος, σερβίρουμε την πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας σε θερμοκρασία δωματίου ή την παγώνουμε στο ψυγείο για μεγαλύτερη απόλαυση.
Μυστικά
Το καραμέλωμα και το ψήσιμο των φύλλων κάνει τη διαφορά στη γεύση.
Αφήνουμε τα υλικά να ποτίσουν με τη γέμιση για να γίνει αφράτη.
Ή το σιρόπι ή το γλυκό πρέπει να είναι κρύο όταν σιροπιάζουμε.
Όταν φτιάχνουμε σιρόπι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.