Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μπεν Μαρί
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Βάζουμε το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι σε κατσαρόλα, να ζεσταθεί και να λιώσει η ζάχαρη. Προσοχή! Αν πάρει βράση θα φουσκώσει και θα χυθεί.
- Κόβουμε το τσουρέκι σε λεπτές φέτες.
- Βάζουμε τα αυγά σε μπολ και ρίχνουμε το ζεστό γάλα στα αυγά ανακατεύοντας καλά.
- Βουτυρώνουμε μικρό πυράντοχο σκεύος, στρώνουμε μέσα τις φέτες τσουρεκιού, να μισοκαλύπτει η μία την άλλη.
- Πασπαλίζουμε με την τριμμένη ή ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα καρύδια.
- Περιχύνουμε με το υγρό μίγμα σιγά σιγά.
- Βάζουμε το πυράντοχο σκεύος σε ταψάκι με βραστό νερό (μπεν μαρί φούρνου).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40-45 λεπτά.
- Θα φουσκώσει πολύ. Μόλις το βγάζουμε, πέφτει. Από κάτω γίνεται κρέμα αφράτη και από πάνω ξεροψημένη σοκολάτα.