Η πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και γκρέιπφρουτ είναι μία ελαφριά και αντιοξειδωτική πρόταση.

Η πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και γκρέιπφρουτ είναι μία ελαφριά και αντιοξειδωτική πρόταση.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
29

Για την πράσινη σαλάτα

  • 300 γρ. πράσινη σαλάτα
  • 1 ροζ γκρέιπφρουτ
  • 1 ρόδι (καθαρισμένο)
  • 1 αβοκάντο (ώριμο)
  • 2 κ.σ. κολοκυθόσπορο
  • Λίγα φύλλα δυόσμου
  • Λίγες Σταφίδες

Για το ντρέσινγκ

  • 1/2 γκρέιπφρουτ (το χυμό του)
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα της σαλάτας πολύ καλά.

    Καθαρίζουμε εξωτερικά το ροζ γκρέιπφρουτ και αφαιρούμε φλούδα και μεμβράνη.

    Με κοφτερό μαχαίρι διαχωρίζουμε τα φιλέτα του φρούτου.

    Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε κομμάτια.

    Σε ένα μπολ σαλάτας βάλουμε τα στεγνά φύλλα σαλάτας, τα φιλέτα γκρέιπ φρουτ, το ρόδι, το αβοκάντο και τον κολοκυθόσπορο.

    Για το ντρέσινγκ

    Για το ντρέσινγκ ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και περιχύνουμε τη σαλάτα τελευταία στιγμή.

    Ανακατεύουμε τα λαχανικά να πάει παντού το ντρέσινγκ.

    Σερβίρουμε αμέσως.

    Ποια κλασική συνταγή θα επιλέγατε να τη κάνετε με αβοκάντο;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται