• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
149
  • φύλλα από ένα μαρούλι
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 ματσάκι λόλα κόκκινη
  • 1/2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 4 αποξηραμένα σύκα σε φέτες
  • 8 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικό ξίδι
  • αλάτι (προαιρετικά)
  • 150 γραμ. ανθότυρο κομμένο σε καρέ ή μία φέτα ψημένο κατσικίσιο τυρί
  • 1/2 φλ. σταφίδες ή κράνμπερις
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πράσινη σαλάτα με σύκα

    Για τη σαλάτα με σύκα και καρύδια πλένουμε, στεγνώνουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά τοποθετώντας τα σε σαλατιέρα.

    Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ή σε ένα τηγάνι ψιλοκόβουμε αρχικά τα αποξηραμένα σύκα, έπειτα τα περιχύνουμε με το κρασί και τα σιγοβράζουμε για 5΄-6΄, να μαλακώσουν ελαφρά. Στη συνέχεια τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

    Προσθέτουμε στα λαχανικά τα καρύδια, τα σύκα με όσο υγρό έχουν, τα κράνμπερις και το τυρί.

    Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο και περιχύνουμε με αυτά τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

    Διαβάστε περισσότερα για τα φρέσκα και τα αποξηραμένα σύκα. Πως τα συντηρούμε και πως τα χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας.

    Θέλετε περισσότερες συνταγές για φανταστικές σαλάτες; Σας τις έχω όλες εδώ!

    Αν σας άρεσε η πράσινη σαλάτα με σύκα, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται