Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Πρώτα, πλένουμε καλά τα σταφύλια πάντα με το τσαμπί, για να μην απορροφήσουν νερό από το κοτσάνι. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με νερό, φροντίζοντας να καλύπτονται πλήρως, και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 5 λεπτά.
⠀
Στη συνέχεια, τα μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Αφήνουμε να στραγγίσουν και μετά αφαιρούμε τις ρόγες από το τσαμπί.
⠀
Κόβουμε στη μέση τα μισά από τα σταφύλια και τα υπόλοιπα τα αφήνουμε ολόκληρα.
⠀
Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ – και τις κομμένες και τις ολόκληρες ρόγες.
⠀
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση.
⠀
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και λίγες σταγόνες από βαλσάμικο ξύδι.
⠀
Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
⠀
Προσθέτουμε φρέσκα φύλλα δυόσμου για άρωμα και φρεσκάδα.
⠀
Τέλος, ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι, ώστε τα σταφύλια να “ντυθούν” καλά με όλα τα υλικά. - Σερβίρουμε λίγη βρασμένη κινόα σε κάθε πιάτο και από πάνω προσθέτουμε τη σαλάτα με τα σταφύλια.
- Γαρνίρουμε με φρέσκες φύτρες για έξτρα φρεσκάδα και υφή.
- Σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι δροσερή και φρέσκια.
Tips
- Η σαλάτα πρέπει να σερβιριστεί αμέσως γιατί θα κατεβάσει υγρασία στο μπολ.