Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
- Διαλέγουμε τα σταφύλια ️που σας αρέσει να τρώμε και τα απολαμβάνουμε σε μια δροσερή σαλάτα.
- Πρώτα πλένουμε τα σταφύλια πάντα με το τσαμπί.
- Τα βάζουμε σε μπολ με νερό να τα καλύπτει και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι.
- Καθαρίζουμε τις ρόγες σταφυλιού από το τσαμπί τους.
- Κόβουμε στη μέση τα μισά σταφύλια.
- Βάζουμε όλο το σταφύλι ολόκληρες και κομμένες ρόγες σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το βαλσάμικο ξύδι.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Τέλος προσθέτουμε τα φύλλα από δυόσμο.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ντυθούν τα σταφύλια με τα υλικά.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Σερβίρουμε λίγη βρασμένη κινόα σε πιάτα, βάζουμε σαλάτα με τα σταφύλια και γαρνίρουμε με φύτρες
- Σερβίρουμε τη σαλάτα με σταφύλια αμέσως.
Σε αυτή την συνταγή ταιριάζει πολύ το πικάντικο σπιτικό τυρί κρέμα.