• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
18
  • 1 μαρούλι ή σαλάτα γαλλική
  • 1 λόλα κόκκινη
  • 1 λόλα πράσινη
  • 1/2 φλ. κρασί κόκκινο
  • 12 σύκα αποξηραμένα
  • 1/2 φλ. αμύγδαλα καβουρντισμένα
  • 100 γραμ. ροκφόρ ή γκοργκοντζόλα
  • 1/4 φλ. κρέμα βαλσαμικό με σύκο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ροδίζουμε τα αμύγδαλα 7-8΄

    Χτυπάμε τα υλικά για τη σως να γίνουν κρέμα

    Πράσινη σαλάτα µε σύκα ποσέ

    Για την πράσινη σαλάτα µε σύκα ποσέ και αµύγδαλα, κόβουμε τα σύκα στη μέση και τα βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα.

    Ρίχνουμε το κρασί, ίσα που να τα καλύπτει, και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σκεπασμένα στην κατσαρόλα για 10΄, να φουσκώσουν και το σιρόπι που θα βγει να είναι παχύ σαν μέλι.

    Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 200οC στον αέρα για 7-8΄, να ροδίσουν. Κατόπιν τα χοντροκόβουμε.

    Πλένουμε καλά τις σαλάτες και τις στραγγίζουμε. Τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια μέσα σε σαλατιέρα.

    Σκορπάμε από πάνω τα αμύγδαλα, το τυρί θρυμματισμένο και τα σύκα.

    Σε βαζάκι ή στο μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το σιρόπι από τα βρασμένα σύκα και αλατοπίπερο.

    Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα.

    Την τελευταία στιγμή περιχύνουμε τη σαλάτα με την κρέμα και ανακατεύουμε καλά.

    Αν σας άρεσε αυτή η πράσινη σαλάτα µε σύκα ποσέ και αµύγδαλα, δοκιμάστε και την παρακάτω.

    Κάτι μαγειρεύεται