Για το ψαρονέφρι με δαμάσκηνα
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι.
Βάζουμε μέσα το κρέας και το ροδίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο, και σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά έως ότου το κρεμμύδι γίνει διάφανο.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ και προσθέτουμε το θυμάρι, το δαφνόφυλλο και το μπαχάρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 20 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε μέσα και την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε με βελούδινο πουρέ πατάτας: τον στρώνουμε κάτω και από πάνω το κρέας με τη σάλτσα και τα δαμάσκηνα.