Ψαρονέφρι µε μουστάρδα και γιαούρτι

Υλικά

Για το ψαρονέφρι με μουστάρδα και γιαούρτι

  • 800 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε χοντρές φέτες (μενταγιόν)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.γ. μουστάρδα
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • Ψητά λαχανικά για το σερβίρισμα

Για το ψαρονέφρι

Κόβουμε με μαχαίρι το ψαρονέφρι σε χοντρές φέτες (μενταγιόν).

Πατάμε ελαφρά με την παλάμη να φαρδύνουν τα μενταγιόν.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Αλείφουμε ένα ταψί με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε μέσα τα μενταγιόν.

Τα ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Για το ψήσιμο

Τα καλύπτουμε με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 200°C για 20΄ στις αντιστάσεις.

Αφαιρούμε το κάλυμμα.

Αλείφουμε κάθε μενταγιόν με λίγη μουστάρδα.

Καλύπτουμε με 1 κ.σ. γιαούρτι και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήνουμε τα μενταγιόν ξεσκέπαστα για 10΄ μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρουμε με ψητά λαχανικά.

https://www.argiro.gr/recipe/psaronefri-me-moustarda-kai-giaourti/