Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 με 210 βαθμούς C στον αέρα.
- Στρώνουμε σε ένα ρηχό ταψί ένα κομμάτι μεγάλο αλουμινόχαρτο και επάνω βάζουμε μια αντικολλητική λαδόκολλα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά σε κομμάτια.
- Προσθέτουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο, λίγο αλατοπίπερο και 2 κ.σ κρέμα βαλσάμικου και λεμόνι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά τα λαχανικά.
- Τα αδειάζουμε πάνω στην λαδόκολλα απλωτά.
- Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα στα πλαϊνά κι αφήνουμε ανοιχτή την επιφάνεια των λαχανικών.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο στον αέρα, στην μεσαία σχάρα για περίπου 35΄, να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
- Μόλις ψηθούν, τα βάζουμε ξανά σε ένα μπολ.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την υπόλοιπη κρέμα βαλσάμικου.
- Διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
- Πασπαλίζουμε με φύλλα μαϊντανού και δυόσμου και με φύτρες.
- Συνοδέψετε τα με φλούδες γραβιέρας ή απολαύστε τα σκέτα σαν χορτοφαγικό γεύμα.