• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
726
  • 6 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ψητές πιπεριές Φλωρίνης σαλάτα

    Βάζουμε πρώτα τις πιπεριές ολόκληρες στο φούρνο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς C μέχρι να εμφανίσουν φουσκάλες στη φλούδα και να αρχίσει να μαυρίζει.

    Τις βγάζουμε σε μπολ και το σκεπάζουμε καλά.

    Τις αφήνουμε για 10΄ να ιδρώσουν (έτσι ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα).

    Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το κοτσάνι, τους σπόρους και τις ίνες τους και τις κόβουμε σε λωρίδες για τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης σαλάτα.

    Βάζουμε τις πιπεριές σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

    Ανακατεύουμε και τις σερβίρουμε σαν σαλάτα ή πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.

    Αν σας αρέσουν οι πιπεριές Φλωρίνης δοκιμάστε και την κοτσίδα γεμιστή Φλωρίνης.

    Με ψητές πιπεριές φλωρίνης, μπορείτε να φτιάξετε και την παρακάτω συνταγή.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται