Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η ΖΥΜΗ
- Πρώτα σε μία λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το γάλα.
- Ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα και να μην κολλάει στα χέρια. Αν κολλάει, πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι.
- Αφήνουμε το ζυμάρι σε μπολ, καλά σκεπασμένο για να μην πετσιάσει, να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ώρα.
- Αφού φουσκώσει, την αδειάζουμε στον πάγκο εργασίας.
- Τη ζυμώνουμε απαλά.
- Τη χωρίζουμε σε 10 κομμάτια όμοια.
- Πλάθουμε το κάθε ενα σε στρογγυλό σχημα.
- Αλευρώνουμε ταψι (ή στρώνουμε λαδόκολλα), τα αραδιάζουμε, τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε πάλι να διπλασιαστούν σε όγκο περίπου 40΄.
- Τότε τα ραντίζουμε με νερό με τα δάχτυλα, πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C σε αντιστάσεις για περίπου 45΄ μέχρι να ροδίσουν.
- Στο χρόνο παρασκευής υπολογίστε τους χρόνους αναμονής.