Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Πυρίμαχο σκεύος
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο για να ψήσουμε το γλυκό μας στους 170°C.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το σιρόπι και το γιαούρτι και με σύρμα τα χτυπάμε να λιώσει καλά η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, το σιμιγδάλι, την καρύδα, το μπέικιν, τη σόδα, τη βανίλια και το ξύσμα.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά για το ραβανί.
- Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μικρό βουτυρωμένο πυρίμαχο ή τετράγωνο σκεύος 25 εκ.
- Η στρώση του γλυκού μας πρέπει να είναι λεπτή, για να σιροπιαστεί σωστά.
- Χαράζουμε την επιφάνεια σε νοητά κομμάτια και σε κάθε κομμάτι βάζουμε ένα αμύγδαλο.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα για 4-5 λεπτά.
- Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να διατηρείται ζεστό.
- Στο τέλος, ρίχνουμε το χυμό και τη φλούδα από λεμόνι.
- Μόλις βγάλουμε το ραβανί όπως είναι καυτό, βουτάμε ένα μαχαίρι σε ζεστό νερό και το χαράζουμε σε κομμάτια.
- Σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με το ζεστό σιρόπι λίγο λίγο να το πιει σχεδόν όλο.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως και μετά κόβουμε σε κομμάτια.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Δοκιμάστε να φτιάξετε και και την παρακάτω.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ