Δεν είναι το κλασικό ραβανί αλλά είναι φανταστικό στην υφή και στην γεύση. Μοναδικό και ακαταμάχητο!

Δεν είναι το κλασικό ραβανί αλλά είναι φανταστικό στην υφή και στην γεύση. Μοναδικό και ακαταμάχητο!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
1006

Για το ραβανί

  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. κρέμα λεμόνι εμπορίου (ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού λεμόνι πορτοκάλι κλπ.)
  • 1 συσκ. γιαούρτι πλήρες
  • 1/2 φλ. βούτυρο μαλακό λιωμένο και κρύο ή σπορέλαιο
  • 1½ φλ. χοντρό σιμιγδάλι
  • 3/4 φλ. καρύδα
  • 1 κ.γ. κοφτό μπέικινκ πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 σόδα μαγειρική
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • Αμυγδαλόψιχα για το γαρνίρισμα
  • Για το σιρόπι
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 2 φλ. νερό
  • 1/4 φλ. κρέμα λεμόνι
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι
  • Φλούδα λεμονιού

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το ραβανί

    Προθερμαίνουμε το φούρνο για να ψήσουμε το γλυκό μας στους 170°C.

    Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.

    Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το σιρόπι και το γιαούρτι και με σύρμα τα χτυπάμε να λιώσει καλά η ζάχαρη.

    Προσθέτουμε το βούτυρο, το σιμιγδάλι, την καρύδα, το μπέικιν, τη σόδα, τη βανίλια και το ξύσμα.

    Ανακατεύουμε καλά τα υλικά για το ραβανί.

    Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μικρό βουτυρωμένο πυρίμαχο ή τετράγωνο σκεύος 25 εκ.

    Η στρώση του γλυκού μας πρέπει να είναι λεπτή, για να σιροπιαστεί σωστά.

    Χαράζουμε την επιφάνεια σε νοητά κομμάτια και σε κάθε κομμάτι βάζουμε ένα αμύγδαλο.

    Για το σιρόπι

    Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα για 4-5 λεπτά.

    Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να διατηρείται ζεστό.

    Στο τέλος, ρίχνουμε το χυμό και τη φλούδα από λεμόνι.

    Μόλις βγάλουμε το ραβανί όπως είναι καυτό, βουτάμε ένα μαχαίρι σε ζεστό νερό και το χαράζουμε σε κομμάτια.

    Σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με το ζεστό σιρόπι λίγο λίγο να το πιει σχεδόν όλο.

    Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως και μετά κόβουμε σε κομμάτια.

    Για το ψήσιμο

    Δεν είναι η κλασική συνταγή, οπότε μην περιμένετε να φουσκώσει πολύ.

    Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

    Αν τα παραδοσιακά γλυκά ταψιού είναι τα αγαπημένα σας, δοκιμάστε να φτιάξετεκαι και την παρακάτω συνταγή.

    Κάτι μαγειρεύεται