Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΒΥΘΑΔΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΒΥΘΑΔΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΒΥΘΑΔΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
- Από την προηγούμενη ημέρα μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό με 1 κουταλιά σόδα.
- Την επομένη στραγγίζουμε και ξεπλένουμε πολύ καλά.
- Στο μισό ελαιόλαδο (από το συνολικό) σοτάρουμε τον κιμά για 5΄-6΄.
- Δεν ανακατεύουμε συνέχεια.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το καρότο τριμμένο να μαραθούν για 4΄-5΄.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα ρεβύθια, τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο και νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.
- Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σκεπασμένα μέχρι να χυλώσουν τα ρεβύθια και να μείνει η ρεβυθάδα με κιμά σχεδόν μόνο με το λάδι της.
- Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αν θέλουμε ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Αφήνουμε να πάρει μια βράση το φαγητό.
- Τα σερβίρουμε με 1 κ.σ. γιαούρτι από πάνω.