Ριζότο με θαλασσινά

Ριζότο με θαλασσινά, με όλη τη γεύση και τις αγαπημένες μυρωδιές της θάλασσας

6

15 λεπτά

20 λεπτά

ριζότο με θαλασσινά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

  1. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τη σουπιά και το χταπόδι και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια με ένα μαχαίρι.
  2. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις καραβίδες και βράζουμε τα κεφάλια τους.
  3. Πλένουμε τα μύδια και τα τρίβουμε πολύ καλά με σύρμα ή βουρτσάκι.
  4. Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα καρότα και σε μεγάλα κομμάτια το λάχανο.
  5. Θα φτιάξουμε το ριζότο με θαλασσινά σε μια φαρδιά κατσαρόλα όπου ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  6. Μόλις ξανθύνουν προσθέτουμε τις πιπεριές, τα καρότα, το μαρούλι και το λάχανο.
  7. Προσθέτουμε το ρύζι και μόλις γίνει διάφανο σβήνουμε με το κρασί.
  8. Προσθέτουμε 3 φλ. ζωμό από τις γαρίδες και τις καραβίδες, ρίχνουμε τον κρόκο, τις γαρίδες, τις καραβίδες, τα καλαμάρια, το χταπόδι και τη σουπιά και τα βράζουμε για 10΄σε χαμηλή φωτιά.
  9. Αχνίζουμε τα μύδια με λίγο κρασί για ελάχιστα λεπτά (διότι όσο βράζουν συρρικνώνεται η ψίχα τους) και όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
  10. Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε και τα μύδια στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας προσεκτικά.
  11. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό και τον άνηθο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και λίγες σταγόνες ταμπάσκο και σερβίρουμε αμέσως.
  12. Για να το φτιάξετε, μάθετε πρώτα όλα τα μυστικά για το τέλειο ριζότο, αλλά και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το σωστό καθάρισμα των θαλασσινών.

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ.

    ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ

    Ριζότο με γαρίδες

Απόρρητο