Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Πρώτα καθαρίζουμε τη συκωταριά και χωρίζουμε τα μέρη της.
- Αφαιρούμε την καρδιά (δεν τη χρησιμοποιούμε).
- Κρατάμε το συκώτι, τον πνεύμονα και τα γλυκάδια.
- Τα κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια, μήκος 8-10 εκ. και πάχος όσο ένα δάχτυλο.
- Πλένουμε και γυρνάμε τα μέσα έξω την αντεριά.
- Ενώνουμε μία λωρίδα συκώτι, μία λωρίδα πνευμόνι και λίγα γλυκάδια.
- Τα πιάνουμε με το ένα χέρι σε δεματάκι και τα τυλίγουμε με το άλλο γύρω γύρω με εντεράκι, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Στερεώνουμε την άκρη από το εντεράκι για να μην ανοίξουν.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες.
- Τις βάζουμε σε βαθύ ταψί, προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα και τα σκόρδα με τα φύλλα τους.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε τα γαρδουμπάκια επάνω στις πατάτες.
- Χτυπάμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το κρασί και τη ρίγανη.
- Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το φαγητό.
- Συμπληρώνουμε λίγο νερό ίσα που να μισοσκεπάζονται οι πατάτες.
- Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα γαρδουμπάκια στο φούρνο στους 200 βαθμούς C σε αντιστάσεις για 1 ώρα και 15΄.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15΄ να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.