Ρύζι με κάρυ, εύκολο και απλό, με τέλεια όμως γεύση που απογειώνει ό,τι και να συνοδεύσει.

Ρύζι με κάρυ, εύκολο και απλό, με τέλεια όμως γεύση που απογειώνει ό,τι και να συνοδεύσει.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
101
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 2 φλ. ρύζι
  • 4 φλ. ζωμό
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το ρύζι με κάρυ

    Ζεσταίνουμε το βούτυρο ή ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 3-4΄.

    Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε να λαδωθεί και προσθέτουμε τον ζωμό, το κάρυ και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

    Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15΄ περίπου να απορροφηθεί ο ζωμός.

    Είναι έτοιμο όταν στην επιφάνεια του ρυζιού εμφανιστούν τρυπούλες.

    Διαβάστε οπωσδήποτε τα μυστικά μου για τέλειο, σπυρωτό ρύζι πιλάφι, αλλά και όλα τα μυστικά για τα διαφορετικά είδη ρυζιού και πώς θα τα μαγειρέψετε σωστά.

    Αν σας αρέσει το κάρυ, δείτε και τη συνταγή πιο κάτω.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται