• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
101
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 2 φλ. ρύζι
  • 4 φλ. ζωμό
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ρύζι με κάρυ

    Ρύζι με κάρυ

    Αυτό το ρύζι με κάρυ, είναι εύκολο και απλό! Δοκιμάστε να το φτιάξετε και θα ξετρελαθείτε!

    Για το ρύζι με κάρυ

    • Ζεσταίνουμε το βούτυρο ή ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 3-4΄.
    • Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε να λαδωθεί και προσθέτουμε  τον ζωμό, το κάρυ και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
    • Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15΄ περίπου να απορροφηθεί ο ζωμός.
    • Είναι έτοιμο όταν στην επιφάνεια του ρυζιού εμφανιστούν τρυπούλες.

    Αν σας αρέσει το ρύζι με κάρυ αλλά και το κάρυ γενικότερα, δείτε και τη συνταγή πιο κάτω

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται