Ρύζι με κάρυ, εύκολο και απλό, με τέλεια όμως γεύση που απογειώνει ό,τι και να συνοδεύσει.

Ρύζι με κάρυ, εύκολο και απλό, με τέλεια όμως γεύση που απογειώνει ό,τι και να συνοδεύσει.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
102

Για το ρύζι με κάρυ

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 φλ. ρύζι
  • 4 φλ. ζωμό
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε το βούτυρο ή ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 3-4΄.

    Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε να λαδωθεί και προσθέτουμε τον ζωμό, το κάρυ και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

    Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15΄ περίπου να απορροφηθεί ο ζωμός.

    Είναι έτοιμο όταν στην επιφάνεια του ρυζιού εμφανιστούν τρυπούλες.

    Σερβίρουμε το ρύζι με κάρυ με φρέσκο κόλιανδρο.

    Διαβάστε οπωσδήποτε τα μυστικά μου για τέλειο, σπυρωτό ρύζι πιλάφι, αλλά και όλα τα μυστικά για τα διαφορετικά είδη ρυζιού και πώς θα τα μαγειρέψετε σωστά.

    Προτεινόμενες συνταγές

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται